Разлика между версии на „Как да публикувам събитие?“

От VarnaLab
Направо към навигацията Направо към търсенето
(Някои дребни корекции + премахнах раздела за събития, които не се провеждат в лаба - Темата на страницата е Как да създадем събития за VarnaLab)
м (смяна на категориите)
Ред 1: Ред 1:
[[Категория:Как да публикувам събитие]]
+
[[Категория:Информация]]
 +
[[Категория:Как да ...]]
 +
 
  
 
Всеки може да проведе събитие във VarnaLab по следният начин:
 
Всеки може да проведе събитие във VarnaLab по следният начин:

Версия от 19:26, 1 ноември 2017


Всеки може да проведе събитие във VarnaLab по следният начин:

Подготовка за събитието

 1. Желателно е да се свържете с членовете на VarnaLab в някой от комуникационните канали (виж https://varnalab.org/contacts/) и да получите обратна връзка дали би имало интерес към събитието.
 2. Проверете дали желаната дата за вашето събитие е свободна: https://varnalab.org/events/
  В някои случаи е възможно две събития да бъдат проведени едновременно, затова ако желаната дата е заета все пак попитайте някой от членовете на лаба дали има възможност да се проведат двете събития.
 3. Запознайте се с нашия Кодекс на поведение за провеждане на събития във VarnaLab, всяко събитие, което се провежда във VarnaLab и/или е публикувано в комуникационните канали и не отговаря на описаните в Кодекса на поведение критерии ще бъде изтрито и отменено, ако е предвидено да се проведе във VarnaLab!
 4. Ако нямате ключ за лаба е добре да намерите някой от членовете на лаба, който има ключ и ще присъства.
 5. Желателно е да дойдете малко преди началния час на събитието и да подготвите залата. След края на събитието имате задължение да се погрижите да подредите и приберете всичко, да изчистите (ако се налага) и да оставите лаба в състоянието, в което сте го намерили. При "непредвидени" ситуации (повреждане на инвентар, спешни случаи и др.) задължително информирайте някой от членовете на VarnaLab.

Създаване на ново събитие

Всеки може да създаде събитие във Facebook групата на VarnaLab по следния начин:

 1. Присъединете се към Facebook групата на VarnaLab от тук: https://www.facebook.com/groups/varnalab/ (бутона Join Group)
 2. Отидете на страницата със събитията: https://www.facebook.com/groups/varnalab/events/
 3. Използвайте бутона Create Event, за да създадете ново събитие
 4. За местоположение на събитието задължително посочете физическия адрес на VarnaLab:

Местоположение на VarnaLab във Facebook.png

Освен заглавие, описание, местоположение, обложка и начален час е добре да зададете и краен час за събитието (бутона End Time).

Препоръчително е да посочите име на лектор и/или организатор на събитието, както и целева възрастова група в случай, че събитието не е подходящо за малки деца или други възрастови групи.

Събитията добавени във Facebook групата не се добавят автоматично във Facebook страницата, така че ако искате събитието да се вижда и там, но нямате права за публикуване, помолете някой от членовете да го направи.

Ако събитието не е било създадено във Facebook групата VarnaLab

Ако сте създали събитие извън Facebook групата VarnaLab (напр. създадено лично от вас или в друга група), но то ще се проведе във VarnaLab, моля, споделете го в групата. То ще влезе автоматично в календара ни до 15 минути, но задължителното условие е местоположението да е VarnaLab (както е при създаване на ново събитие).

Автоматични известия за събитието

До 15 минути събитието автоматично ще бъде добавено на следните места: