Как да гласувам или създам тема за гласуване?

От VarnaLab
Направо към навигацията Направо към търсенето

Обяснение

На 07.03.2018г. приехме експериментално гласуване за теми, които не са от голяма значимост и може да се вземе решение на база гласуване. Целта е да се намали обема на дневният ред и съответно ежемесечните събрания да протичат по-бързо. Така всеки ще може да вземе участие в гласуването на по-леките решения, без да присъства физически и в удобно за него време. След изтичане на времето за гласуване (стандартно е 4 седмици), резултатът ще се добавя като решение в дневния ред, за да бъде записан в протокола от събранието.

Не е ясно как ще се развие идеята, но за сега ще я изпробваме един месец и ще видим какво ще се получи.

Разбираме, че всеки ползва различни платформи за комуникация и винаги полагаме усилия да уважим личният избор, но в случая това е невъзможно. Когато ти пука за нещо и искаш да дадеш своя принос, пречупваш егоизма си и се включваш. Slack не искат лични данни, нито да инсталираш клиент, даже може да не стоиш вътре. Просто казваш, че искаш справка за определени неща на определено време. Оставаме отворени за предложения като други платформи и методи.

Slack на VarnaLab

Моля, прочетете тази статия: Как да си чатя с членовете?

Гласуване

Гласуването се извършва в Slack на VarnaLab, канал #polls. Там ще се публикуват всички въпроси, по които трябва да се гласува. Достатъчно е да натиснете "Да", "Не" или "Въздържал се", за да дадете своя вот. Обикновено гласуването изтича 4 седмици след започването си.

След приключване на гласуването, резултатът ще се записва в предстоящия протокол на събранието и анкетата ще бъде изтрита от системата.

Започване на гласуване

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОМАНДАТА /poll, защото създадената анкета ще е активна само а 1 ден

След като сте влезли в Slack на VarnaLab, канал #polls

  1. отивате на https://app.polly.ai/library
  2. ще ви поиска да се логнете - изберете VarnaLab
  3. избирате "Започни Гласуване"
  4. замествате въпроса си в полето, където пише "Напишете вашият въпрос тук"
  5. натискате бутон "Create Poll"
  6. гласуването ще се публикува в канал #polls
  7. изберете "Share message"
  8. натиснете върху връзката, за да я копирате
  9. публикувате с mention "@channel" в канал #chat

ВАЖНО: Временно системата има проблем със запомнянето на шаблона за гласуване, за това при създаването, изберете канал #polls и продължителност 4 Weeks. След като си оправят системата, това няма да е нужно, защото ще се подава коректно.