Как да публикувам събитие?

От VarnaLab
Направо към навигацията Направо към търсенето

Важно

Моля, отделите време за да прочетете тази публикация.

Всеки може да подготви, организира и обяви събитие, което ще се проведе във VarnaLab. Тук ще намерите информация за това как да направите това и ако събитието е правилно обявено, то ще се публикува автоматично във всички наши комуникационни канали.

На страница Как да публикувам информация и събития във Facebook групата на VarnaLab може да намерите как да публикувате информация за събития, които няма да се провеждат във VarnaLab.

Подготовка и организация на събитието

 1. Проверете дали желаната от вас дата е свободна: https://varnalab.org/events/
  Възможно е две събития да бъдат проведени едновременно, затова ако датата е заета, попитайте някой от членовете на лаба дали има възможност за това. Това може да направите през някой от комуникационните канали (виж https://varnalab.org/contacts/).
 2. Допитайте се до някой от членовете на VarnaLab дали събитието е подходящо и/или би имало интерес към него.
 3. Запознайте се с нашият Кодекс на поведение, който се прилага за всички събития във VarnaLab.
  Важно: Ако събитието не отговаря на кодекса ще бъде премахнато от календара ни!
 4. Събитието трябва да бъде безплатно и отворено за всички.
 5. В случай, че искате да ограничите събитието до определен брой посетители използвайте системата за регистрация на Eventbrite
  Максималният брой стоящи места е приблизително 20. Ако нямате регистрация в Eventbrite ползвайте тази на VarnaLab - Как да ползвамe Eventbrite?
 6. Ако нямате ключ е добре да се свържете с някой от членовете на лаба, който има ключ и ще присъства.
 7. Желателно е да дойдете малко преди началния час на събитието и да подготвите залата. След края на събитието имате задължение да върнете залата във вида, в който сте я намерили. Това включва подреждане, прибиране, почистване (ако се налага). При "непредвидени" ситуации (повреждане на инвентар, спешни случаи и др.) задължително информирайте някой от членовете на VarnaLab.

Създаване на ново събитие, което ще се проведе във VarnaLab

Всеки може да създаде събитие във Facebook групата на VarnaLab по следния начин:

 1. Присъединете се към Facebook групата на VarnaLab от тук: https://www.facebook.com/groups/varnalab/ (бутона Join Group)
 2. Отидете на страницата със събитията: https://www.facebook.com/groups/varnalab/events/
 3. Използвайте бутона Create Event, за да създадете ново събитие
 4. За местоположение на събитието задължително посочете физическия адрес на VarnaLab:

Местоположение на VarnaLab във Facebook.png

Освен заглавие, описание, местоположение, обложка и начален час е добре да зададете и краен час за събитието (бутона End Time).

Препоръчително е да посочите име на лектор и/или организатор на събитието (особено ако има външен такъв), както и целева възрастова група в случай, че събитието не е подходящо за малки деца или други възрастови групи.

Събитията добавени във Facebook групата не се добавят автоматично във Facebook страницата, така че ако искате събитието да се вижда и там, но нямате права за публикуване, помолете някой от членовете да го направи.

Ако събитието не е било създадено във Facebook групата VarnaLab

Ако сте създали събитие извън Facebook групата VarnaLab (напр. създадено лично от вас или в друга група), но то ще се проведе във VarnaLab, моля, споделете го в групата. То ще влезе автоматично в календара ни до 15 минути, но задължителното условие е местоположението да е VarnaLab (както е при създаване на ново събитие).

Автоматични известия за събитието

До 15 минути събитието автоматично ще бъде добавено на следните места: