Как да публикувам събитие?

От VarnaLab
(пренасочване от Как се публикува събитие?)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Важно

Моля, отделите време за да прочетете тази публикация.

Всеки може да подготви, организира и обяви събитие, което ще се проведе във VarnaLab. Тук ще намерите информация за това как да направите това и ако събитието е правилно обявено, то ще се публикува автоматично във всички наши комуникационни канали.

На страница Как да публикувам информация и събития във Facebook групата на VarnaLab може да намерите как да публикувате информация за събития, които няма да се провеждат във VarnaLab.

Подготовка и организация на събитието

 1. Проверете дали желаната от вас дата е свободна: https://varnalab.org/events/
  Възможно е две събития да бъдат проведени едновременно, затова ако датата е заета, попитайте някой от членовете на лаба дали има възможност за това. Това може да направите през някой от комуникационните канали (виж https://varnalab.org/contacts/).
 2. Допитайте се до някой от членовете на VarnaLab дали събитието е подходящо и/или би имало интерес към него.
 3. Запознайте се с нашият Кодекс на поведение, който се прилага за всички събития във VarnaLab.
  Важно: Ако събитието не отговаря на кодекса ще бъде премахнато от календара ни!
 4. Събитието трябва да бъде безплатно и отворено за всички.
 5. В случай, че искате да ограничите събитието до определен брой посетители използвайте системата за регистрация на Eventbrite
  Максималният брой стоящи места е приблизително 20. Ако нямате регистрация в Eventbrite ползвайте тази на VarnaLab - Как да ползвамe Eventbrite?
 6. Ако нямате ключ е добре да се свържете с някой от членовете на лаба, който има ключ и ще присъства.
 7. Желателно е да дойдете малко преди началния час на събитието и да подготвите залата. След края на събитието имате задължение да върнете залата във вида, в който сте я намерили. Това включва подреждане, прибиране, почистване (ако се налага). При "непредвидени" ситуации (повреждане на инвентар, спешни случаи и др.) задължително информирайте някой от членовете на VarnaLab.

Създаване на ново събитие, което ще се проведе във VarnaLab

Всеки може да създаде събитие във Facebook групата на VarnaLab по следния начин:

 1. Присъединете се към Facebook групата на VarnaLab от тук: https://www.facebook.com/groups/varnalab/ (бутона Join Group)
 2. Отидете на страницата със събитията: https://www.facebook.com/groups/varnalab/events/
 3. Използвайте бутона Create Event, за да създадете ново събитие
 4. За местоположение на събитието задължително посочете физическия адрес на VarnaLab:

Местоположение на VarnaLab във Facebook.png

Освен заглавие, описание, местоположение, обложка и начален час е добре да зададете и краен час за събитието (бутона End Time).

Препоръчително е да посочите име на лектор и/или организатор на събитието (особено ако има външен такъв), както и целева възрастова група в случай, че събитието не е подходящо за малки деца или други възрастови групи.

Събитията добавени във Facebook групата не се добавят автоматично във Facebook страницата, така че ако искате събитието да се вижда и там, но нямате права за публикуване, помолете някой от членовете да го направи.

Ако събитието не е било създадено във Facebook групата VarnaLab

Ако сте създали събитие извън Facebook групата VarnaLab (напр. създадено лично от вас или в друга група), но то ще се проведе във VarnaLab, моля, споделете го в групата. То ще влезе автоматично в календара ни до 15 минути, но задължителното условие е местоположението да е VarnaLab (както е при създаване на ново събитие).

Автоматични известия за събитието

До 15 минути събитието автоматично ще бъде добавено на следните места: