Календар

От VarnaLab
Направо към навигацията Направо към търсенето


Всички събития, организирани или свързани с VarnaLab, се отразяват в календара, намиращ се в раздел Събития на официалният сайт на организацията.

iCal формат

VarnaLab използва публичен календар за да споделя своите събития. Форматът му iCal е универсален и може да се използва от Google Calendar, Apple Calendar (предишният iCal), Yahoo! Calendar, Mozilla Thunderbird и SeaMonkey (Lightning extension), Evolution (software), eM Client, IBM Lotus Notes и частично от Microsoft Outlook и Novell GroupWise.

Ако искате да следите информацията относно нови събития, може да укажете на вашият календар да зареди ресурса, намиращ се на следният адрес (в iCal формат):

https://www.google.com/calendar/ical/lo0fh2tu3nu9vegm8ibf6hhtjg@group.calendar.google.com/public/basic.ics

Как да следим събитията?

Google Calendar

GoogleCalendarTracking.png

За да следите събитията на VarnaLab, от менюто на Other calendars изберете Add by URL и поставете iCal ресурса в полето на отвореният прозорец. След това потвърдете и новият календар ще се появи най-отдолу в списъка.

GoogleCalendarNotifications.png

По подразбиране публичните календари на Google не известяват за наближаващи събития. Ако желаете да получавате известия (Push или Email), може да настроите това от менюто на Събития във VarnaLab, като изберете настройка Edit notifications. Така няма да се налага да проверявате постоянно календара си и ще намали шанса да пропуснете събитие.